Некалиброван гранитогрес

    Гранитът е естествен камък. Основно горивна скала, сформираща се от кристализацията на разтопена скала и претърпява огромни количества топлина и налягане във времето. Няколко различни вида се продават в търговската мрежа, включително друг вулканичен произход камък, продаван като "гранит". Именно заради здравината, която притежава гранитът, гранитогресът е една от най-търсените плочки за външна или вътрешна облицовка.
    Срещани са във всякакви размери. Гранитогресът се дели на два вида – калиброван и некалиброван.
    В тази статия, ще ви запознаем и с некалибрования гранитогрес, който е загадка за някои от Вас, заради сложното име, към което го причисляват. Истината е, че няма нищо нестандартно от плочките, които сте виждали до момента.  Некалиброваният гранитогрес е като всеки друг – с определена форма и размери, предлаган в различни цветни нюанси. Некалиброваният гранитогрес не се реже с лазер, което оказва влияние на неговите размери. Те не са точни до милиметър, както при калиброваният т.е. не всички плочки са еднакви. Това в никакъв случай не може да бъде забелязано с просто око и не пречи на цялостния вид на пода. Препоръчително е да се използва фуга при монтирането на некалиброван гранитогрес, поради вероятността да останат минималистични процепи между плочките.
    Некалиброваните плочки се предлагат във всякакви размери, подходящи за всеки. Цветовете са всевъзможни - от А до Я, отговарящи на всеки стил и вкус. От натурални и земни цветове до ярки и акцентиращи такива. Некалиброваният гранитогрес е изключително здрав и подходящ за всякакви температурни изменения, ето защо често е използван за външна облицовка.
    Не се колебайте да експериментирате като си позволите да бъдете и модерни, и спокойни, залагайки на актуалното и сигурното във Вашия дом!